IKEA Hack, DIY mini ladekast in je favo kleuren!

IKEA Hack, DIY mini ladekast in je favo kleuren!

Heb je zin in een leuke, niet al te moeilijke DIY?! Ik zag bij IKEA dit leuke mini kastje en kreeg meteen inspiratie! Ik wilde nog graag een leuk opbergertje voor mijn dochter haar nieuwe kamer, voor na de verhuizing waar ze haar knipjes, elastiekjes, haarbandjes etc. in op kon bergen.
Natuurlijk wil ik wel dat alles lekker stylisch bij elkaar past en dit kastje leent zich er perfect voor om te schilderen!

Welk kastje is dit

Dit kastje heet MOPPE miniladekast van berkentriplex. Hij kost 17,95 en de afmetingen zijn: 42x18x32 CM. Hij is er in deze versie maar ook met 3 of 6 lades.

Wat heb je nodig voor deze DIY

  • Grondverf voor hout op waterbasis (Ik heb het huismerk van Karwei genomen, maar ieder ander merk volstaat).
  • Grondverfrollertje plus houder
  • Evt. een kwastje om na te strijken (in dit geval heb ik hem zelf niet nodig gehad).
  • Flexa kleurtesters in kleurtjes naar keuze (ik had er zelf twee van elke kleur en had net genoeg voor het hele kastje). Dit was goedkoper dan een heel potje verf kopen.
  • Een verfbakje om je grondverf in te kunnen rollen, maar wil je een goedkopere oplossing volstaat een bord met opstaand randje met wat aluminiumfolie eromheen ook.

Voorbereiding

Voor je deze DIY begint dek je je tafel eerst goed af met kranten of plastic. Open je blik grondverf en roer deze even stevig door zodat hij goed gemengd is. Duw de roller op de houder en we zijn klaar om aan de slag te gaan met de grondverf.

Laden verven

Ik heb zelf eerst alleen de bovenkant gegrond van de laatjes, maar achteraf dacht ik dat het mooier was de zijkanten Van de laatjes ook te verven. Wanneer je de laatjes opentrekt zie je immers toch dat de zijkantjes niet geverfd zijn en dat vond ik niet mooi. Ik heb geen extra laag grondverf aan de zijkanten van de laatjes aangebracht omdat ik bang was dat ze anders te dik werden en niet meer in het kastje zouden passen. Alleen een laagje verf voor de kleur (zonder grondverf) aan de zijkanten gaat prima! De voorkant zou ik zeker wel gronden, aangezien de verf er dan minder in zuigt en het wat beter dekt.

Drogen

Zodra je de bovenkanten van de laatjes gegrond hebt, lekker laten drogen. Op het potje stond dat er 6 uur tussen moest zitten tot je er nog een keer overheen ging, maar het was erg warm in huis en het droogde erg snel. Zodra het oppervlak droog aanvoelde heb ik het nog een uur extra gegeven om te drogen voordat ik met kleur ging schilderen.

Het kastje verven

Zodra de laatjes in de grond staan, kun je de rest van het kastje gaan gronden. Ik heb de tussenschotjes van de plankjes meegenomen omdat ik een leuk contrast tussen de laatjes wilde hebben.

Kleur aanbrengen

Zijn de laatjes goed droog, dan kun je aan de slag met kleur. Ik heb er zelf voor gekozen om de laatjes een lichtere kleur te geven en de buitenkant van het kastje zelf een donkerdere kleur. De kleur die je hier ziet is Early Dew van Flexa. Dat is dezelfde kleur als mijn dochter straks op haar nieuwe slaapkamer krijgt. Daarom moest de omtrek van het kastje donkerder zijn zodat de kleur wel terug komt maar het kastje ook afsteekt tegen de muur. Ik heb de zijkanten van de laatjes slechts een keer geschilderd en de voorfrontjes twee keer. Omdat het niet helemaal 100% dekte.

De buitenkant van het kastje

Ook de buitenkant van het kastje heb ik twee keer geschilderd, met de kleur Factory Green van Flexa. Ook heb ik het randje van de plankjes meegenomen ‘en een stukje van de omtrek van de binnenkant. Anders blijf je wat hout zien tussendoor en dat ziet er niet zo verzorgd uit. Is alles droog kun je je kastje in elkaar schuiven en klaar is kees! Ik vind het echt heel leuk geworden en het leuke is natuurlijk dat je hem voor elk kamertje passend kunt maken wat betreft te kleurtjes. Je zou de frontjes van de laatjes ook met een leuk behangetjes kunnen bekleden en daarna aflakken wanneer je van een leuk patroontje houdt. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil!

Wat vond je van dit blog? Ga je deze leuke DIY ook uitproberen? Ik ben erg benieuwd, laat vooral een reactie achter onder dit blog! Heb je deze DIY gedaan stuur dan gerust een foto, dan deel ik hem in mijn stories!

Heb je ook interesse om verder te lezen over bijvoorbeeld planten? Lees dan eens mijn plantenblogs!
De kokospalm
De cactus
De monstera
Echte groene planten (ecologisch verantwoord)
De Alocasia zebrina

Tekst en foto’s; Copyright 2019 – Stephanie C. Boers – www.huisjeboompjeblogje.nl – All rights reserved.

[instragram-feed]