Natuurlijke hooikoorts oogdruppels van Similasan

Natuurlijke hooikoorts oogdruppels van Similasan

Door de zeer warme december- en januari maand ligt de natuur een maand voor op schema en daarom hebben enorm veel mensen nu al last van hooikoorts, wat extreem vroeg is natuurlijk. Ruim 800.000 mensen in Nederland hebben last van deze allergie, gelukkig zijn er tal van middelen voor op de markt, maar ik ben zelf altijd fan van producten die 100% natuurlijk zijn. Of anders zo veel mogelijk.. ik vond de natuurlijke hooikoorts oogdruppels van Similasan en vertel je daar graag meer over.

Wat is hooikoorts

Hooikoorts is een allergische reactie. Ze noemen het ook wel graspollen of boompollen allergie. ‘Hooikoorts’ is de alledaagse term die wordt gebruikt om deze allergische klachten te beschrijven, de medische naam is allergische rhinitis. Kenmerken van hooikoorts zijn;
– Een verstopte neus
– Een loopneus
– Niesbuien
– Rode en branderige ogen
– Tranende ogen
Je krijgt klachten wanneer stuifmeel via de slijmvliezen van de ogen en de luchtwegen uw lichaam binnenkomen.

Waardoor ontstaat hooikoorts

De allergische klachten aan de luchtwegen worden veroorzaakt door een reactie van het immuunsysteem na het inademen van stuifmeel die vrij rondzweven in de lucht. Dit stuifmeel kan afkomstig zijn van verschillende bomen, grassen en/of (on)kruiden.

Wist je dat?

De term ‘hooikoorts’ heeft eigenlijk helemaal niets te maken met ‘hooi’ of ‘koorts’. De naam is heel vroeger bedacht door een Engelse arts. Zijn naam was John Bostock. Het viel hem op dat hij altijd last had van klachten gedurende de hooiperiode. Omdat hij zich daarbij ook koortsig voelde, noemde hij het hooikoorts. Dat is natuurlijk wel een passende naam!

Wat is Similasan voor een product

Similasan hooikoorts steriele oogdruppels bevochtigen en kalmeren de jeukende ogen en geïrriteerde ogen. Het is een Zwitsers, natuurlijk product dat zelfs geschikt is voor mensen die contactlenzen dragen.
Al sinds 1980 maakt Similasan natuurlijke oogdruppels, sprays en oogdoekjes van Zwitserse topkwaliteit. Omdat oogproblemen niet allemaal hetzelfde zijn, heeft Similasan een assortiment ontwikkeld met specifieke oplossingen voor de behandeling van specifieke oogklachten. Voor een natuurlijke en efficiënte aanpak van droge ogen, computer ogen, hooikoorts, rode ogen, ontstoken ogen en droge oogleden. Ook bij klachten van huisstofmijt en huisdieren allergie kun je gebruik maken van deze oogdruppels. Voor meer informatie over de producten van Similasan kun je kijken op de website van Samilisan.

Werkzame stoffen in Similasan oogdruppels

In Similasan zit Euphrasia, Euphrasia bevat o.a. looistoffen en flavonoiden. Looistoffen hebben een samenwerkende werking en flavoiden bestrijden vreemde micro-organismen die voor oogproblemen zorgen.
Euprasia wordt veelal toegepast bij oogproblemen zoals oogwallen, vermoeide ogen, rode ogen, ‘plakken’ van de ogen en ooglidproblemen.
Cardiospermum Halicacabum is bekend om zijn ontstekingsremmenden, jeuk- en pijnstillende eigenschappen.

Gebruik

Je mag een of meerdere keren per dag 1 tot 2 druppels per dag per oog gebruiken. De werkingsduur van het bevochtigen en daardoor smering, verzachting, verkoeling en kalmering van een toepassing kan per persoon verschillen. Je mag herhalen indien nodig.
Er zijn geen bijwerkingen bekend van dit product.

Wat zijn de voor ons bekende meningen over Similasan hooikoorts oogdruppels?

Omdat ik zelf geen last van allergieën heb, heb ik anderen gevraagd wat zij van dit middel vinden. Van de mensen die ik gesproken heb over dit middel zijn eigenlijk alle ervaringen zeer positief. Het middel werkt snel en zorgt ervoor dat de symptomen snel minder worden en zelfs verdwijnen. Daarbij wordt het erg gewaardeerd dat dit product op natuurlijke basis is en minder bijwerkingen kan hebben dan de niet-natuurlijke producten.
Een vriendin van mij werkt zelf in een drogisterij en kon mij vertellen dat dit product van Similasan ontzettend veel verkocht wordt dus dat is uiteraard ook een heel goed teken.

Nog meer over natuurlijke producten lezen? Kijk eens naar mijn blog over de ‘JouwBox’ bijvoorbeeld, daarin omschrijf en review ik 11 natuurlijke/biologische producten.

Wat werkt bij jou goed tegen hooikoorts? Of heb je een ander favoriet natuurlijk product? Laat het me hieronder weten in de reacties!

Copyright 2019 – Stephanie C. Boers – www.huisjeboompjeblogje.nl – All rights reserved. Bronvermelding werkzame stoffen; www.vereniginghomeopathie.nl