Interview: De gezichten achter 1001tafelkleden.com

Interview: De gezichten achter 1001tafelkleden.com

Een mooie tafel, kan niet ongedekt blijven! Een mooi tafelkleed hoort erbij en maakt je tafelstyling helemaal compleet!
Ik ben wat inspiratie op gaan doen bij www.1001tafelkleden.com om te kijken waarmee ik mijn kersttafel het liefste zou stylen.
Wat ik voor mezelf merkte, is dat als je als basis éérst een tafelkleed kiest, dat het daarna veel gemakkelijker is om de rest van je tafelstyling erbij te bedenken.
Een mooie hulp daarbij is pinterest. Je zoekt in de kleuren van je tafelkleed en ziet dan vanzelf ook mooie combinaties langs komen waardoor je op ideeën komt.
Ik heb een mooi moodboard gemaakt op Pinterest met als basis een prachtig tafelkleed van www.1001tafelkleden.com met de titel: “Vintage green Christmas”. Neem gerust een kijkje!

Nu was ik ook wel erg benieuwd naar de gezichten achter deze webshop en leek het mij leuk een interview te doen, want je ziet al die mooie producten. Maar wie verkoopt dit nu eigenlijk? Daar krijg je antwoord op in onderstaand interview!

Wie zijn de gezichten achter deze webshop?
De gezichten achter deze webshop zijn Marry en Danielle Niewenhuijse, moeder (47) en dochter (21).
Danielle vertelt: Vooral mijn moeder en ik zijn dagelijks druk in de weer met de webshop. Als we niet aan het werk zijn met de orderverwerking, dan zijn we wel aan het brainstormen over nieuwe ideeën en mogelijkheden.
We zijn moeder en dochter, dat wil zeggen… af en toe wat frustratie, maar vooral veel gave en lollige momenten.

Marry

De tafelkleden die afgewerkt moeten worden brengen wij standaard naar onze vaste naaister Inge. Verder is Ruud (zoon/broer) behind the scenes bezig aan de webshop, hij is programmeur.

Naast de webshop is Marry boven alles ook een (gewone) moeder, met alle dagelijkse rompslomp die daar bij komt kijken. Bovendien is mijn moeder ook mantelzorger van mijn jongste broertje Eward, vertelt Danielle. Eward is een ontzettend stoere en lieve gast, maar hij heeft wel net dat extra beetje begeleiding nodig in het dagelijks leven.
Zelf ben ik nu een jaar full time voor de webshop aan het werk. Ik was oorspronkelijk van plan studie en werk te combineren, maar oei, werk heeft me een beetje opgeslokt. Ik vind het niet erg, ik zie een grote uitdaging en daar houd ik wel van. Voor ontspanning glip ik er regelmatig even tussenuit en breng ik een bezoekje aan mijn paarden die een paar meter verderop bij de overbuurman in de wei staan. We wonen echt in een uithoek van Zeeland, dus daar kan dat allemaal.

Danielle

Hoe is jullie webshop tot stand gekomen? Hebben jullie altijd al een voorliefde voor tafelkleden gehad of kwamen jullie ergens anders door op het idee deze webshop te beginnen?
Marry: ik wilde in 2004 graag een winkel starten, maar door de mantelzorgtaken die ik had kon het geen offline winkel worden. Toen kwam ik het Lola tafelzeil tegen wat nog niet in Nederland verkocht werd en…. Ik was verkocht!
Dit wilde ik gaan verkopen en dan wel via internet. We waren echte pioniers in 2005.
Er bestond nog geen webwinkel met hippe tafelzeilen. Hoe deed je dat: via internet verkopen en vooral, hoe kreeg je het tafelzeil netjes bij de
klant op tafel.
Het resulteerde
er in dat we als eersten het tafelzeil op rol gingen versturen. Grappig is dat later andere webwinkels ons voorbeeld volgden en dat nu zelfs meerdere grootwinkelbedrijven tafelzeil op rol verkopen.

Zelf was ik in 2005 nog maar 8 jaar oud. Je kunt dus eigenlijk wel zeggen dat ik samen en tegelijk met de webshop opgegroeid ben. De webshop was stiekem toch het vierde kindje van mijn moeder. Altijd tussen de tafelkleden en tafelzeilen, dan moet je er op den duur wel van gaan houden natuurlijk J. Eerlijk: het was geen liefde op het eerste gezicht, maar nu vind ik het heerlijk om met de tafelkleden bezig te zijn. Wie weet is het wel erfelijk bepaald joh…

Hoe lang bestaat jullie webshop al?
Vanaf 15 augustus 2005. Dat is nu alweer ruim 13 jaar, een flinke tijd. Best grappig als we eraan terug denken aan hoe mijn moeder begonnen is. Ze had geen loods of iets dergelijks tot haar beschikking, de tafelzeiltjes werden gewoon pats boem bij ons op de vloer in de woonkamer gesneden. Gelukkig is dat nu niet meer het geval!

Hebben (of krijgen) jullie ook een fysieke winkel?
We hebben geen fysieke winkel, we weet ooit in de toekomst…

Op dit moment verkopen jullie tafelkleden. Willen jullie ooit nog uit gaan breiden met andere producten?
Yes absoluut, we verkopen op dit moment naast de tafelkleden/tafelzeilen ook allerlei soorten plakfolie. Het plan is om in 2019 een prachtige collectie raamfolie online te brengen die vernieuwend is in het bestaande aanbod.
Daarnaast staat het ‘stiekem’ op de planning om een toffe eigen productlijn op te zetten, met allerlei producten gemaakt van onze stoffen/tafelzeilen. Denk dan bijvoorbeeld aan keukenschorten, tassen, vlaggetjes, placemats enz. enz. Hier hebben we erg veel zin in!

Wat is jullie absolute favoriet in de webshop?
De tafelkleden van 280 cm breed. We vinden het zo leuk om onze klanten te helpen in hun zoektocht naar een supergroot afwasbaar tafelkleed wat nergens anders verkrijgbaar is!

Wat is jullie ultieme droom voor de toekomst?
We hebben een Engelse en Duitse website online gehad, maar doordat we de techniek nog niet helemaal onder controle hadden zijn die op dit moment niet meer in de lucht. Onze toekomstdroom is om de website opnieuw in Frans, Engels en Duits online te hebben, zodat we ook de klanten uit de buurlanden weer kunnen helpen aan het leukste tafelzeil.

Ben je benieuwd naar de webshop van 1001tafelkleden en wil je de eindeloze mogelijkheden bekijken?
Of wil je graag een mooi kleed voor de kersttafel bestellen?
KLIK HIER om naar de website te gaan!

Copyright 2018 – Stephanie C. Boers – Huisje Boompje Blogje – Alle Right Reserved