Moodboard -en lekker shoppen, voor een gele kinderkamer!

Moodboard -en lekker shoppen, voor een gele kinderkamer!

Al een poosje ben ik aan het nadenken wat ik voor kamertje voor mijn zoontje zal maken wanneer hij een eigen kamertje krijgt. Ik hou ervan om te kijken naar een kind, bij een stoere meid past bijvoorbeeld geen roze en bij een vrolijk en levendig jongetje vind ik donkere kleuren weer niet leuk.

Mijn zoontje, inmiddels 20 maanden, is vrolijk, lief en rustig maar heeft toch ook echt een pittige kant die af en toe tevoorschijn komt. Wanneer hij echt iets niet wil, kun je simpelweg op je kop gaan staan!

Voor zover ik nu kan zien vind is hij zowel met jongens als meiden speelgoed blij en vaak komt hij met spulletjes aanlopen in de kleur roze. Helemaal prima, ontdek zelf maar wat je mooi en leuk vind denk ik dan. Ik ben niet zo’n moeder die spastisch doet als mijn zoontje met een pop aan komt lopen.

De kleur voor zijn kamertje vindt ik een belangrijke keuze, kleuren spelen namelijk een grote rol in het gevoel dat we ergens bij krijgen. Ik wilde een stoere maar toch zonnige kleur en kwam uit op geel!

Geel staat voor creativiteit, fantasie, kennis, wijsheid en volwassenheid. De kleur stemt vrolijk en positief en wordt geassocieerd met de zon, lente, zomer, energie, levensgeluk en een nieuw begin. Geel geeft doelgerichtheid en focus. Positieve associaties met geel zijn een gevoel van blijdschap en vreugde, warmte en geluk.

Perfect dus! En dan zou ik het combineren met wat stoere, zwarte accessoires zoals bijvoorbeeld een plafond hanglamp, wel subtiel uiteraard. Maar dat geeft dan wel weer een stoer randje aan zo’n kamertje!

Ik ben aan de gang gegaan voor een moodboard en heb bij verschillende winkeltjes, webshops en blogs geweldig leuke inspiratie en ideeën gevonden die ik uiteraard heel erg graag met jullie wil delen, want ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden!

Zoals je ziet past in een wit met gele kamer ook de kleur blauwgrijs heel goed, een mooie rustige en toch frisse combinatie.

Het lijkt mij bijvoorbeeld ook heel leuk om zelf een ouderwets kastje op de kop te tikken en deze dan zelf geel te schilderen. Zo heb je iets unieks dat een ander niet heeft, daar hou ik van! Een boekenkastje of boekenhoekje is natuurlijk essentieel op de kinderkamer want boekjes zijn het helemaal! De foto rechtsboven met een stuk gele wand vind ik echt geweldig! En wat is het leuk om het kamertje te versieren met de geweldige accessoires van bijvoorbeeld Kiddy Colors of Muffie en Snuffie! Uiteraard is het ook nog mogelijk om zelf creatief bezig te gaan met vilt, kraaltjes e.d. maar daar moet maar net genoeg tijd en zin voor zijn.. en met twee kinderen, een baan, een opleiding en een geweldig leuke partner waar je tijd aan wil besteden kom je al snel tijd te kort! 😉

Ik kan al helemaal wegdromen bij mijn moodboard! Hoe vind jij het?! En welke kleuren of thema’s heb jij in je kinderkamer gebruikt?! Laat vooral een reactie achter onder mijn post!

Wil je ook nog weten van welke websites deze leuke foto’s en spulletjes komen? Hieronder een lijstje met linkjes! Enjoy!

Enne.. vergeet me niet te volgen op INSTAGRAM

🖤 Foto links boven: Lady Lemonade

🖤 Foto links midden: Kiddy Colors

🖤 Foto links onder: Petrol & Mint

🖤 Foto midden onder: Muffie & Snuffie

🖤 Foto rechts boven: Bonjour Tangerine

🖤 Foto rechts onder: Fresh Ideen