De kokos palm, een prachtige kamerplant

De kokos palm, een prachtige kamerplant

Het is weer hoogste tijd voor een plantenblog! Ik ben DOL op planten en ik heb er sowieso meer dan veertig in huis. (Stekjes meegerekend).
Het kopen van een plant is super gemakkelijk, maar hem in leven houden is een ander verhaal. Daarom help ik jullie graag op weg. In dit blog komt de Kokos Palm aan bod!
Met mijn tips blijft jouw kokos palm mooi en gezond en kun jij blijvend genieten van deze beauty! En nee, je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Het enige dat je nodig hebt is dit blog en een klein beetje tijd en aandacht voor je plant.

Hou je van een beetje urban jungle in huis met een leuke tropische look? Kijk dan vooral eens naar deze plant.
Officieel heet deze mooie kamerplant Cocus Nucifera. Het leuke is dat deze plant uit een kokosnoot groeit. Dat is echt heel tof! En, onder de juiste omstandigheden is deze plant niet al te moeilijk in de verzorging en kan hij heel snel groeien.

Heb je kinderen en/of huisdieren? Geen probleem want deze plant is niet giftig. Ook is de Kokos Palm zoals veel planten luchtzuiverend. Toch moet je een beetje nadenken of je een plant wil voor een langer termijn of dat je het niet erg vind als je een plant hebt die het maar een jaar of twee doet. Na een jaar of 2/3 zijn de voedingsstoffen in de noot op en zal de plant afsterven. Dit is niet iets dat ze vaak vermelden in het tuincentrum.

Eenmaal per maand kun je de plant wat voeding geven tijdens de zomermaanden. In de winter is het niet verstandig om je plant extra voeding te geven aan gezien hij het dan toch niet gebruikt. Doordat de plant de voeding niet op kan nemen gaat deze stapelen en wordt de grond erg zuur en dit is dan weer erg slecht voor de wortels. Uiteindelijk zal hij dan doodgaan.
Deze plant vind licht fijn, maar direct zonlicht kun je beter vermijden. Het kan namelijk dat anders de bladeren verbranden. Zet hem wel in de buurt van een raam zodat hij genoeg licht krijgt. Zorg er ook voor dat de plant niet op de tocht staat en niet te veel water krijgt, daar kan hij niet goed tegen.

Let er ook op dat er geen laagje water in de pot laat staan bij de kokos palm en geef alleen water wanneer de grond wat droger aan voelt.
Is de luchtvochtigheid erg laag in huis? Of heb je veel de verwarming aan? Besproei dan af en toe de bladeren eens met een plantenspuit, daar knapt je kokospalm van op!

Waar deze mooie plant officieel vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Meerdere websites vermelden dat er fossielen zijn gevonden in zowel India als Zuid-Amerika. Omdat kokosnoten kunnen drijven, kunnen ze de hele wereld over gedreven zijn. Men denkt dat dit zou kunnen verklaren waarom ze in bijna alle tropische gebieden wel te vinden zijn. Hoe het precies zit, daar zullen we waarschijnlijk nooit achterkomen.

De bladeren van de kokospalm vallen er vanzelf af en er groeien dan vanzelf weer nieuwe bladeren aan. Vind je de plant te groot worden kun je een aantal bladeren afknippen. Doe dit wel bij de stam, dan kan de plant vanaf daar weer nieuwe bladeren laten groeien.

Met deze tips moet het vast helemaal goed komen met jouw kokospalm!

Heb je nog extra tips of is jou iets opgevallen bij de verzorging van jouw eigen kokos palm? Laat het vooral weten in reacties hieronder!
Mocht je meer interessante dingen willen lezen over populaire planten, kijk dan ook eens bij mijn blog over de MONSTERA of de ALOCASIA ZEBRINA

Volg je me al op INSTAGRAM? Ik heet je van harte welkom! Ook op FACEBOOK kun mij volgen. Zie ik je daar?

Tekst en foto’s: Stephanie C. Boers – Huisje Boompje Blogje – Copyright 2018 – All rights reserved.