De kokos palm, een prachtige kamerplant

De kokos palm, een prachtige kamerplant

Het is weer hoogste tijd voor een plantenblog! Ik ben DOL op planten en ik heb er sowieso meer dan veertig in huis. (Stekjes meegerekend).
Het kopen van een plant is super gemakkelijk, maar hem in leven houden is een ander verhaal. Daarom help ik jullie graag op weg. In dit blog komt de Kokos Palm aan bod!
Met mijn tips blijft jouw kokos palm mooi en gezond en kun jij blijvend genieten van deze beauty! En nee, je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Het enige dat je nodig hebt is dit blog en een klein beetje tijd en aandacht voor je plant.

Hou je van een beetje urban jungle in huis en mag een plant best een beetje groot worden? Kijk dan vooral eens naar deze plant.
Officieel heet deze mooie kamerplant Cocus Nucifera. Het leuke is dat deze plant uit een kokosnoot groeit. En, onder de juiste omstandigheden is deze plant niet al te moeilijk in de verzorging en kan hij heel snel groeien. Máár, het is wel belangrijk om een aantal dingen goed in gedachten te houden. Daar zal ik in dit blog aandacht aan besteden!

Deze mooie plant is geschikt voor mensen met dieren en kinderen aangezien deze niet giftig is. Ook is de Kokos Palm luchtzuiverend. Toch moet je een beetje nadenken of je een plant wil voor een langer termijn of dat je het niet erg vind als je een plant hebt die het maar een jaar of twee doet. Na een jaar of 2/3 zijn de voedingsstoffen in de noot op en zal de plant afsterven. Dit is niet iets dat ze vaak vermelden in het tuincentrum.

Eenmaal per maand kun je de plant wat voeding geven tijdens de zomermaanden. In de winter is het niet verstandig om je plant extra voeding te geven aan gezien hij het dan toch niet gebruikt. Doordat de plant de voeding niet op kan nemen gaat deze stapelen en wordt de grond erg zuur en dit is dan weer erg slecht voor de wortels. Uiteindelijk zal hij doodgaan.
Deze plant vind licht fijn, maar direct zonlicht kun je beter vermijden. Het kan namelijk dat anders de bladeren verbranden. Zet hem wel in de buurt van een raam zodat hij genoeg licht krijgt. Zorg er ook voor dat de plant niet op de tocht staat, daar kan hij niet goed tegen.

Geef deze plant niet te veel water, daar kan hij erg slecht tegen. Wist je dat het grootste gedeelte van sterfte onder kamerplanten komt door overbewatering?
Mensen zijn vaak bang dat ze hun planten te weinig water geven en verzuipen ze dan per ongeluk. Let er ook op dat er geen laagje water in de pot laat staan bij de kokos palm en geef alleen water wanneer de grond wat droger aan voelt.
Is de luchtvochtigheid erg laag in huis? Besproei dan af en toe de bladeren eens met een plantenspuit.

Waar deze mooie plant officieel vandaan komt, is niet bepaald duidelijk. Meerdere websites vermelden dat er fossielen zijn gevonden in zowel India als Zuid-Amerika. En aangezien kokosnoten kunnen drijven, kunnen ze de hele wereld over gedreven zijn. Dat verklaard waarom ze in bijna alle tropische gebieden wel te vinden zijn. Maar dit maakt het ook moeilijk te bepalen waar ze ooit vandaan zijn gekomen. Dat zal dus waarschijnlijk voor altijd een raadsel blijven.

Van nature zijn palmen hele goede luchtzuiveraars, ondanks hun beperkt aantal bladeren halen ze wel een mooie gemiddelde op luchtzuiveringsgebied.

De bladeren vallen er vanzelf af en er groeien dan vanzelf weer nieuwe bladeren aan. Vind je de plant te groot worden kun je een aantal bladeren afknippen. Doe dit wel bij de stam, dan kan de plant vanaf daar weer nieuwe bladeren laten groeien.

Met deze tips moet het helemaal goed komen met jouw kokospalm!

Heb je nog extra tips of is jou iets opgevallen bij de verzorging van jouw eigen kokos palm? Laat het vooral weten in reacties hieronder!
Mocht je meer interessante dingen willen lezen over populaire planten, kijk dan ook eens bij mijn blog over de MONSTERA of de ALOCASIA ZEBRINA

Volg je me al op INSTAGRAM? Ik heet je van harte welkom! Ook op FACEBOOK kun mij volgen. Zie ik je daar?

Tekst en foto’s: Stephanie C. Boers – Huisje Boompje Blogje – Copyright 2018 – All rights reserved.