Handgemaakte duurzame producten van AIYMES

Handgemaakte duurzame producten van AIYMES

Wauw, wat een toffe webshop kwam ik laatst tegen! Namelijk; AIYMES! AIYMES staat voor unieke producten gemaakt van natuurlijke en duurzame 
materialen. Als ik ergens fan van ben, dan is het van duurzame (en hergebruikte) materialen. Ik schrijf dan ook enorm graag een artikel over de webshop van Amy Vorsselmans en ook achter het gezicht achter deze webshop, want hoe leuk is het om te weten wie deze prachtige producten maakt!

Twee jaar geleden studeerde Amy af aan het AKV St. Joost te breda aan 
de richting Ruimtelijk Ontwerp. Aan het einde van de studie hebben de studenten een expositie. Tijdens deze expositie werd Amy benadert of ze één van haar projecten, een lamp, wilde uitvoeren in een biobased materiaal. Dit materiaal is nog steeds in ontwikkeling. Ook was er vraag naar haar tassen vanuit de opdrachtgevers en bezoekers van de expositie. Na een tijd heeft Amy besloten om haar eigen ontwerpstudio AIYMES te beginnen, om deze projecten verder te ontwikkelen en uiteindelijk ook meer ontwerpen te gaan realiseren. En wat een prachtige producten heeft zij inmiddels in haar webshop staan!

Tassen met locatie

Wauw.. deze tas vind ik echt helemaal geweldig! Dit is een unieke en duurzame schoudertas van natuurleer waar de locatie Teteringen op staat. Natuurleer komt van koeien uit de natuur, het leer kan daarom littekens bevatten. In Teteringen bevindt zich één van de locaties waar de koeien leven.

Lampen van hout

Op zoek naar meer sfeer in huis maar hou je ook van minimalistisch?
Met deze unieke laser cut tafellampjes heb je dit in no-time voor elkaar!
De lampen zijn verkrijgbaar is Pools grenen en Okoumé. Pools Grenen heeft duidelijke groeiringen. Je ziet duidelijk de tekening van het lichte voorjaarshout en het donkere najaarshout. De kleur van Okoumé, rozebruin, is afhankelijk van de grondsoort waarop de boom groeit.

Unieke houten vazen

Door de glazen vaas, die er gemakkelijk in en uit gehaald kan worden, kun je je vaas gemakkelijk schoonmaken en het water verversen. Er zijn vazen voor een fijn boekje bloemen, maar ook minimalistische vaasjes waar je mooi een enkele bloem of een aantal kleine bloemen in kunt decoreren.

Persoonlijke afbeelding op hout

Een eigen foto graveren in hout, dat is natuurlijk super tof! Ideaal om neer te zetten of op te hangen in je eigen huis, maar ook super leuk om cadeau te doen. De foto’s worden gebrand in Populieren multiplex van 9 mm dik. Door zacht hout te gebruiken krijgt de foto meer diepte en kleurverschillen. Er zijn verschillende maten en vormen te bestellen in de webshop!

Decoratie konijntjes en schaapjes

Lief klein konijntje of schaapje als decoratie. Ideaal voor op tafel, op de vensterbank of tussen de plantjes. Deze leuke dieren zijn gemaakt van het restmateriaal van andere projecten! Zie jij ze al staan in je kast, of die van je kinderen? Of als decoratie op de paastafel! Wat een feest! Daarbij zijn ze ook nog eens anti-verspillen, ik hou ervan!

Het proces

Elk product wordt gemaakt met behulp van een laser snijder en wordt 
daarna handmatig gecontroleerd en eventueel geschuurd. De producten 
worden ontworpen en gemaakt door Amy zelf. In haar werk is ze altijd opzoek naar een goede balans tussen functionaliteit, esthethiek.
Er zijn ook producten die gepersonaliseerd kunnen worden, zoals een 
eigen locatie op een tas of een eigen foto gegraveerd in hout. Naast het 
ontwerpen van nieuwe producten, vult Amy haar tijd met het ontwikkelen van haar eigen materiaal.

Toekomstplannen

In de toekomst zou Amy graag 2 tot 3 mensen willen aannemen, die haar helpen met de productie en de marketing. Zodat ze zich vooral kan focussen op de visie van het bedrijf en de ontwerpen. De producten zou ze graag in meerdere winkels willen verkopen. En een eigen winkeltje uiteindelijk zou dan natuurlijk geweldig zijn. Naast haar eigen producten te ontwerpen en produceren, zou ze ook graag samenwerkingen aangaan met bijvoorbeeld duurzame projectontwikkelaars.

Shoppen bij AIYMES?

Wie wil dat nou niet! Ik heb zelf een prachtig gebrand bord mogen ontvangen en een geweldige vaas en wat zijn ze ontzettend tof! Neem jij ook een kijkje op de WEBSITE?

Wat vind jij van de producten van AIYMES? En gebruik jij natuurlijke materialen in jouw huis? Laat het weten onder dit blog!
Ik schrijf ook veel over planten. Vind je het leuk om verder te lezen? Lees dan ook eens mijn plantenblogs!
De kokospalm
De cactus
De monstera
Echte groene planten (ecologisch verantwoord)
De Alocasia

Copyright 2019 – Stephanie C. Boers – www.huisjeboompjeblogje.nl – All rights reserved.