Trend voor aan de wand: de wereldkaart

Trend voor aan de wand: de wereldkaart

Een interieurtrend die we de laatste tijd veel voorbij zien komen is de wereldkaart. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt voor elke inrichting wel een bijpassende wereldkaart vinden. Daarnaast kun je met deze wanddecoraties heerlijk wegdromen over je volgende reis. Lijkt zo’n hippe wanddecoratie jou ook wel wat? Lees dan snel verder en doe inspiratie op over de vele verschillende soorten wereldkaarten.

De verschillende materialen
Een wereldkaart, landkaart of stadskaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een canvas foto, hout, tuinposter, aluminium of glas.
Al deze materialen hebben een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen weer heel industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl en interieur past zal de wereldkaart perfect tot z’n recht komen in je interieur!


Unieke wereldkaarten
Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Een van die soorten is de historische wereldkaart. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk.
Een originele decoratie voor elke muur! Daarnaast kun je kiezen voor een trendy wereldkaart. Bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld.  Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie. Lijkt het je toch leuker om een geografische kaart aan de muur te hebben waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven? Dan kun je ook kiezen voor een normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden.
Ook een stadskaart, of een kaart van een hoofdstad behoort tot de opties. Hoe cool is dat als je je eigen stad aan de muur hebt hangen.

Grote wereldkaarten
Voor iedereen die op zoek is naar een echt opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart perfect. Zo’n grote wereldkaart kan een complete muur vullen.
Maar waarom niet gewoon je hele wand behangen met een wereldkaart fotobehang. Een hele wand bedekken met een wereldkaart klinkt misschien een beetje heftig, maar het resultaat kan heel gaaf zijn!
Vooral wanneer je kiest voor een kaart met rustige kleuren, zoals zwart en wit. Wij zijn in ieder geval fan van deze trend die we veel terug zien komen in de interieurbladen en woonprogramma’s.

De kinderkamer
Ook voor op de kinderkamer is er genoeg keuze, kies bijvoorbeeld voor een leuk wereldkaart canvas met of zonder dieren. Of een wereldkaard behang voor de baby of kinderkamer, hoe stoer is dat!
Heeft je kindje een mooie zwart-witte kamer? Ook daarvoor is genoeg keuze! Wil je meer leuke voorbeelden zien, kijk gerust even op de website!

Zou jij graag een wereldkaart of stadskaart aan de muur willen hangen?
En in welke ruimte zou jij deze het liefste plaatsen?
Laat het me weten door middel van een reactie onder dit blog!

Copyright 2019 – www.huisjeboompjeblogje.nl – Stephanie C. Boers – All rights reserved.