Velvet, de trend van 2019

Velvet, de trend van 2019

Vorig jaar begon velvet weer langzaam zijn intrede te doen en vond je het al wel leuk maar ben je niet met deze trend mee gegaan, dan is nu je kans!
Want ook in 2019 gaat deze trend echt doorzetten. Van velvet kussens, zitkussens, poefjes, stoelen en banken tot woondekens.
Vooral groen, blauw, oker en roze zijn het helemaal en kun je overal vinden. Maar ook de bruintinten zijn populair.
In dit blog laat ik je enkele van mijn favorieten zien van de website wonenmetlef.nl 

Wat is velvet en hoe verschilt het van velours en fluweel

Ja, heel leuk al dat velvet natuurlijk. Maar wat is het nu eigenlijk precies voor materiaal? En is het dan hetzelfde als velours en fluweel?
Velvet is eigenlijk de Engelse benaming voor fluweel. Fluweel is een geweven stof. De rechtopstaande pluizen of katoen zijn mee geweven en zijn afgesneden.
Velours is de Franse benaming voor een stofsoort met een harig oppervlak. Velours werd iets later dan fluweel uitgevonden. Deze stof werd niet in Engeland maar in Frankrijk uitgevonden. Het is een gesneden variant van fluweel. Het is heel zacht maar glanst wat minder. Er zijn twee soorten velours: staand-velours en streek-velours.
Staand-velours heeft een recht opstaand haardek. Bij streek-velours ligt het haardek in één richting (je ziet daardoor de vleug in de stof), waardoor verschil in kleurdiepte ontstaat. Als je over de stof wrijft lijkt het soms of het vlekt. De afwerking en samenstelling van de stof hebben dus invloed op de look.

Waarom velvet gebruiken in je interieur

Velvet heeft een luxe uitstraling en geeft een warme en knusse uitstraling aan je interieur. Zeker bij een wat stoere interieur zoals een industriële woonkamer kun je iets warmer laten lijken door velvet te gebruiken. En behalve het store zwart kun je ook best een mooie diepe kleur gebruiken.

Blauw

De kleur van de lucht en de zee, de lievelingskleur van veel mensen, wordt geassocieerd met rust en vrede. Kun jij wel een donkerdere kleur in huis gebruiken en hou je van een kleur die rust geeft? Dan is blauw een mooie optie.
Wist je dat blauw velvet ook heel goed samen kan in een industrieel interieur? Het leuke aan interieur is dat je met een beetje ‘durf’ de mooiste creaties bij elkaar kunt maken.
Je kunt uitdagend voor donkerblauw gaan, maar ook voor cinenon brown of roestbruin. Tegenwoordig heb je zelfs verf die je kunt laten oxideren waardoor je een roest effect op je muur krijgt. Hoe cool is dat!

Groen

Ook groen geeft een oase van rust, hou je van planten in huis en ben jij van de urban jungle style? Wil je de rust van de natuur graag naar binnen halen of juist een mooie verbinding maken tussen je interieur en je tuin? Overweeg eens ook een bank, poef of kruk in het groen aan te schaffen. Velvet geeft ‘warmte aan je huis’ en het matchen ook nog eens fantastisch met de planten waar eigenlijk alle soorten groen wel in te vinden zijn.
Wist je trouwens dat velvet ook heel mooi te gebruiken is voor gordijnen? Deze geven een warm, knus, luxe en romantisch effect aan het interieur en is zelfs voor de slaapkamer heel geschikt vanwege het verduisterende effect!
Nog een paar leuke feitjes over de kleur groen: Het ontspant het zenuwstelsel en onderdrukt honger, dus ook als je de nijging hebt wat meer te eten is groen een goede optie! Groen kan zelfs de bloeddruk verlagen omdat de kleur rustgevend werkt. Daardoor wordt de kleur groen ook wel geassocieerd met genezing, gezondheid en balans. Ook geeft een groene ruimte ontspanning en verlicht nervositeit en angst.

Oker

Dit is een fijne warme kleur die eigenlijk niet meer weg te denken is. Oker is een geelpigment. Het pigment behoort tot de aardkleuren. Het woord oker stamt van het Griekse woord ochros dat geelachtig betekent. De ‘oker-trend’ is in 2018 al ruimschoots begonnen, maar nog steeds is oker niet weg te denken in winkel en interieur. You just got to love It!

(Oud)roze

En dan hebben we nog (oud)roze, een kleur die ook veel voor kinderkamers gebruikt wordt. Een vrolijke energie kleur die rust geeft. Roze velvet accessoires en meubels zijn uitermate geschikt voor de baby en kinderkamer. Wil je niet alleen voor roze gaan, maar iets stoerder. Dan kun je een mooie combinatie van kleuren maken. (Oud)oze is ook erg goed met de neutrale kleur grijs te combineren.


Geïnspireerd geraakt?

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je graag je huis een luxe maar warme uitstraling geven? Je kunt alle prachtige artikelen uit de collages shoppen bij WONEN MET LEF! 
Behalve velvet hebben ze nog veel meer prachtige meubelen! Een prachtig en groot assortiment met alle (bekende) merken waar je blij van wordt! Ook voor kinderkamers en (buiten)speelgoed kun je er enorm goed terecht!

Nog meer over interieur lezen? Kijk eens naar mijn blog trend voor aan de wand bijvoorbeeld.
Wil je juist lekker van je spulletjes af en een opgeruimd en net huis in 5 stappen? Dan is DIT blog echt iets voor jou!

Heb jij velvet in je interieur of zou je dit mooi vinden? Of vond je het gewoon een leuk blog? Laat het me hieronder weten in de reacties!

Copyright 2019 – Stephanie C. Boers – www.huisjeboompjeblogje.nl – All rights reserved. De foto’s in de collage’s zijn gebruikt met goedkeuring van ‘Wonen Met Lef’.