De bijzondere sieraden van goudsmid Kim Holsteijn

De bijzondere sieraden van goudsmid Kim Holsteijn

Ik heb altijd bewondering gehad voor handwerk en oude ambachten. En wat ik enorm leuk vind aan Instragram is dat je ook op dit vlak mensen en ondernemingen tegenkomt die je in real life niet zo snel tegenkomt. Zo kwam ik een poosje geleden het profiel van goudsmid Kim Holsteijn tegen, zij heeft een bedrijf genaamd YouwellerybyKim. 
Kim is goudsmid van beroep en een jaar geleden besloot ze om voor haar eigen bedrijf te gaan. Ze is enorm trots op haar goedlopende bedrijf en het is voor haar de beste beslissing ooit geweest, ze mag nu dagelijks bezig zijn met prachtige unieke sieraden maken voor mensen die ze met veel liefde dragen. 

Geen voorraad

Weet je wat bijzonder is aan het bedrijf van Kim? Ze heeft geen voorraad aan sieraden! En waarom niet?! Dat komt omdat ze graag unieke sieraden wil maken, iets met een persoonlijk touch! Daarom ontwerpt ze samen met de klant en is ieder sieraad een uniek stuk!
Kim werkt als goudsmid met edelmetalen (nee, niet alleen met goud), denk hierbij ook aan zilver en edelstaal. Daarnaast verwerkt ze veel edelstenen in haar sieraden. Overal waar ze komt, gaat ze op zoek naar de perfecte steen. Iedere edelsteen heeft iets unieks, denk aan geboortestenen maar ook aan de werking die edelstenen hebben. 

Bijzondere sieraden

Naast edelstenen maakt Kim ook andere soorten prachtige sieraden.
Ze maakt bijvoorbeeld sieraden met as, moedermelk, een plukje haar of een stukje stof.
Vooral dit vind ik heel bijzonder! Een moedermelk sieraad is natuurlijk een mooi aandenken aan de babytijd van je kindje! Een beetje as, een stukje stof of haar van een dierbaar iemand kan natuurlijk een prachtige tastbare herinnering zijn aan iemand die er niet meer is. En laten we eerlijk zijn, wie wil zoiets nu niet?!

Ring met geboortesteen

Kim maakt ook sieraden met geboortestenen. Ik ben zelf steenbok (geboren op 25 december) en daar hoort de steen turkoois bij. Kim heeft voor mij een prachtige geboortering gemaakt! Hij past perfect en ik vind hem super mooi staan!

Wil jij dit ook?

Ben jij ook op zoek naar een perfecte sieraad? Een verlovingsring, trouwringen, moedermelksieraad, assieraad of gewoon een paar oorbellen voor jezelf? Neem dan een kijkje op de website van Kim en neem gerust contact met haar op om jouw/jullie persoonlijke ontwerp te realiseren.

Wat is jouw meest bijzondere sieraad? En wat staat er nog op jouw verlanglijstje? Laat het weten onder dit blog!

Ik schrijf ook veel over planten. Vind je het leuk om verder te lezen? Lees dan eens mijn plantenblogs!
De kokospalm
De cactus
De monstera
Echte groene planten (ecologisch verantwoord)
De Alocasia

Copyright 2019 – Stephanie C. Boers – www.huisjeboompjeblogje.nl – All rights reserved.