Educatief speelgoed van Specials4schools!

Educatief speelgoed van Specials4schools!

Toevallig kwam ik een poosje geleden op de website van Specials4schools terecht. Zij bieden educatief materiaal voor school, kinderopvang en zorg maar ook voor particulieren. Ik heb een poos over de website gescrold en kwam zo veel dingen tegen die geweldig zijn voor de ontwikkeling van kinderen maar daarbij ook voor veel plezier met de kinderen zorgen.
Ik heb daarom een overzicht gemaakt waarin ik een aantal dingen uitlicht waar jij en de kinderen waarschijnlijk net zo enthousiast over worden als ik ben. En daarbij mocht ik ook nog het geweldig leuke BELLENSTATION van Specials4schools uitproberen, dus daar ga ik je ook alles over vertellen!
Enne, kerst komt er weer aan.. dus zoek je nog een mooi educatief cadeau? Lees dan vooral even verder!

Op de website van Specials4schools kom je materialen tegen die kunnen helpen op het gebied van; rekenen, taal, schrijven, motoriek, techniek, sociaal emotioneel, expressie etc.
Loopt je kind voor in zijn ontwikkelen? Ook dan is het fijn om dingen interessant te houden en hem of haar te blijven uitdagen.
Er zijn materialen die alleen in per x-aantal te verkrijgen zijn, maar er is zeer zeker veel keuze in dingen die per stuk te verkrijgen zijn.

Emoties herkennen

Een spel voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Met dit spek keer je om de 10 basisemoties (in 3 gradaties) te leren herkennen die ons gedrag bepalen door middel van expressie en gebaren. Het helpt kinderen de emoties te benoemen, te classificeren als aangenaam en onaangenaam en te sorteren op basis van hun intensiteit. Leuk en educatief!

Archelino

In het spel Archelino moeten alle dieren zich verzamelen in Noach’s ark. Op die manier kunnen ze ontsnappen aan een grote overstroming! Jij moet er voor zorgen dat ze allemaal in de boot passen zodat ze de overstroming overleven. Maar, oh jee.. wie wil naast wie? Het spel bestaat uit mooie houten spelstukken en er zijn 60 opdrachten oplopend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast ziet dit spel er ook nog eens super schattig uit. Wat mij betreft kan hij zo op een plankje in de kinderkamer!

Hide & Seek Jungle

Dit spel is vanaf 7 jaar en geschikt voor een speler. In dit spel moet je de jungle verkennen en een nieuwe wereld vol dieren vinden! Kan jij de juiste Aziatische jungle dieren vinden die in je opdracht staan en zo ook al de anderen verbergen? Dit is een spel met 80 opdrachten en een dubbelzijdig spelbord, daardoor is Jungle Hide & Seek zoals 2 spellen in 1. Het spelbord van de dag kant (groen) bestaat uit 4 aparte delen maar de nacht kant (blauw) slechts uit 1 deel en brengt moeilijkere opdrachten met zich mee.

Anti-Virus

AntiVirus is een superleuk schuifpuzzel spel voor kinderen vanaf 7 jaar en het duurt ongeveer 15 minuten om het spek te spelen: de puzzelstukken kunnen diagonaal en in groep verschoven worden. Kan jij het rode virus verwijderen voordat het zich vermenigvuldigt? 60 opdrachten. Het spel is geschikt voor 1 speler.

Flic Flac – Reken en strategie spel

Dit spel is geschikt voor kinderen van groep 3 t/m groep 8 en bevorderd strategisch denken en de rekenvaardigheid.  Wie door goed te rekenen als eerste alle kleppen heeft omgeklapt, is de winnaar van dit spel.De handleiding geeft veel mogelijkheden om te spelen. Hierdoor kunnen alle kinderen op hun eigen niveau spelen! Leuk en educatief!

The 4th Dimension

The 4th Dimension is een uniek, educatief en nieuw bordspel voor jong en oud. Het is te spelen vanaf 6 jaar. Tevens is het een zeer educatief spel met miljoenen maal meer mogelijkheden dan een schaakspel! Daarnaast zijn er wel 4 manieren om het te spelen! Het spel bevordert; ruimtelijk inzicht, coördinaten, meta cognitieve vaardigheden, verbindingen, sociale vaardigheden en stimulering van het denkproces. Het is een spel waar ik meteen enthousiast van wordt, zeker als je de uitgebreide omschrijving op de website leest.

Triominos

Dit spel is voor kinderen vanaf 5 jaar en geschikt voor 2 tot 4 spelers. Dit spel speel je door goed te kijken en je kaarten te plaatsen. Het is zowel spannend, leerzaam en educatief. Het helpt kinderen bij het leren herkennen van cijfers en kleuren en deze te gebruiken in het spel. De twee spelniveaus groeien mee met de ontwikkeling van het kind.

Het BELLENSTATION

Wij mochten het BELLENSTATION uitproberen van Specials4schools en hoe tof is dit instrument! Zowel ik als beide kinderen zijn enorm enthousiast over het BELLENSTATION.
Het leuke aan dit bijzondere instrument is dat zelfs kleine kinderen er gebruik van kunnen maken doordat er gebruik wordt gemaakt van kleurnoten! Door met een of beide handen op de knoppen te slaan produceer je de tonen. Door gebruik te maken van de bijgeleverde kleurenkaarten in het muziekboekje kunnen er echte liedjes gespeeld worden. Denk aan bijvoorbeeld ‘Old MCdonald had a farm’.
Zijn de kinderen iets ouder, zoals Vienna (9) kunnen ze kun eigen liedjes componeren door de bijgeleverde kleurenstickers in de volgorde van hun liedje te plakken.
Naast dat het leuk is om muziek te maken, is het ook educatief! Door muziek te spelen worden motoriek, sensoriek, emotie, cognitie en empathie gestimuleerd. Daarbij zorgt het ook nog eens voor ontzettend veel plezier, zoals je op de foto wel kunt zien!
We zijn nu een week ongeveer samen met het BELLENSTATION bezig en ik merk ook dat Gabriel (net 3) de kleuren nu goed leert kennen. Eerder had hij hier wat moeite mee. Dus spelenderwijs kun je ook heel goed de kleuren leren, wanneer je net begint met spelen. We maken er een leuk spelletje van, ik noem kleur na kleur en hij speelt. Wat een feest!!!
Vienna (9) speelt inmiddels al voorzichtigen de liedjes uit het boekje. Ook zijn er nog extra kleurenkaarten te downloaden via de website!

Ook zo enthousiast over dit educatieve speelgoed?

Heb jij ook toffe dingen gezien? Of ben je benieuwd naar meer? Neem dan eens een kijkje op de website van Specials4Schools
Vergeet niet dat kerst in aantocht is, het is natuurlijk super leuk om iets te geven waar ze ook nog iets van leren! Een educatief cadeau is altijd een goed idee!
Heb jij al een idee wat voor kerst cadeautjes je gaat geven? Ik ben benieuwd! Laat gerust een reactie achter onder dit blog!

Meer leuke blogs van Huisje Boompje Blogje lezen? Kijk ook eens naar de volgende blogs:
Zelf plantenvoeding maken
Een botanische kersttafel maken
Een stoffen bank met kinderen? (Geen probleem volgens stylist Frans Uyterlinde)
Fair Flora, planten die echt duurzaam gekweekt worden!

Copyright 2019 – Stephanie C. Boers – www.huisjeboompjeblogje.nl – All rights reserved.